Sommerklar bil

Også Land Rover trenger pleie etter en tøff vinter. Her er 6 tips til en sommerklar bil.
1. Mønsterdybde og
dekktrykk

1. Mønsterdybde og dekktrykk

- Kontroller at sommerhjulenes mønsterdybde er innenfor minimumskriteriet på 1,6 mm. Vår anbefaling er minimum 3 millimeter.


- Kontroller at dekktrykk er riktig. Det kan påvirke kjøresikkerheten, drivstoffbruk, veigrep, bremsing og dekkslitasje. Ved mye last som man ofte har på ferie så bør dekktrykket økes noe. Informasjon om dette finner du i sidedøren hos sjåføren eller i displayet bak rattet.

2. Motorolje, kjølevæske
og bremsevæske

2. Motorolje, kjølevæske og bremsevæske

- På fossilbiler må oljenivået sjekkes. Det er viktig å ha nok olje slik at motoren blir smurt og leder bort varme fra viktige motordeler. Oljenivået kan enkelt sjekkes med peilepinne i motorrommet. Om du har en bil med elektronisk måling finner du nivået i meny i instrumentpanelet.


- Sjekk at det er riktig nivå med kjølevæske i motorrommet (hybrid og el-biler har to kjølevæskebeholdere).


- Samtidig se på fargen på bremsevæsken, den skal være klar. Begynner den å bli brun er det på tide å skifte den ut. Dette kan gjøres hos verkstedet vårt. Er det lavt nivå av bremsevæske kan det indikere slitte bremser.

3. Frontrute og
vindusviskere

3. Frontrute og vindusviskere

- Sjekk om du har steinsprut i frontruten. Som oftest kan skader fra steinsprut repareres uten å måtte skifte ut hele frontruten. Det lønner seg å fikse skaden med engang, slik at du kan unngå sprekk i ruten.


- Etter en vintersesong kan det sitte smuss i gummien på vindusviskerne som kan forårsake unødvendig slitasje på frontruten. Vi anbefaler derfor å skifte vindusviskere etter vintersesongen. Hvis vindusviskerne dine lager striper av vann på ruten, da er det på tide å skifte dem ut.


God sikt er viktig for trafikksikkerheten. Trenger du nye vindusviskere kan vi hjelpe deg med dette på delelageret.

4. Gode lys og synlighet

4. Gode lys og synlighet

- Ta en sjekk at alle lys fungerer som de skal, husk bremselysene og blinklysene. Mange av våre bilmodeller har en knapp i bagasjerommet som tester alle utvendige lys på bilen.


- Viktig å sjekke at du har varseltrekant og refleksvest lett tilgjengelig. Vi anbefaler å oppbevare refleksvesten i førerdøren. Hvis du skulle få stopp på veien er det livsviktig å sette opp trekanten for å varsle andre trafikanter.

5. Smøring av bremser

5. Smøring av bremser

- Vi anbefaler at spesielt el-biler og hybridbiler smører bremsene sine. Fysiske bremser brukes ikke like mye som på fossilbiler da bilene oftere bremser med regenerering. Dette kan fort føre til tregheter i bremsene, i verste fall ulyder, feilmeldinger i display og tilbakeslag i bremsepedalen.


Ta kontakt med verkstedet så hjelper vi deg med dette.

6. Forsikring og nøkler

6. Forsikring og nøkler

- Pass på at du ikke overstiger antall kilometer som du har oppgitt til forsikringsselskapet. Det kan bli sure penger i etterkant av en ferietur. Ett raskt søk på nettet eller en telefon til forsikringsselskapet, gjør at du enkelt retter opp til riktig antall kilometer du kjører i året.


- Vi anbefaler også å ta med reservenøkkel på tur. Det kan by på store problemer, bli kostbart og tidkrevende å skaffe ny nøkkel. Husk å oppbevar den på et trygt sted.


- Ta gjerne med ekstra batteri til nøkkelen om du skal på langtur. Det burde skiftes hvert andre år, noe vi gjør ved service.